Gebruik van deelwagens in Izegem blijft stijgen

Op 2 mei 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Caroline Maertens

Het gebruik van de deelwagens in Izegem zet haar opwaartse trend verder met het behalen van een nieuwe mijlpaal. De gebruikers hebben in 2023 samen meer dan 50.000 kilometer afgelegd met de 6 deelwagens die in Izegem ter beschikking staan. 

 

De 3 wagens op de Korenmarkt werden in 2023 in totaal samen 663 keer gereserveerd. Door burgers en door stadsmedewerkers samen. Onze medewerkers gebruiken deze wagens ook voor dienstverplaatsingen als het niet mogelijk is de verplaatsing te doen via fiets of openbaar vervoer,” verduidelijkt schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.

 

In juli 23 werd, naast een 3de wagen op de Korenmarkt, ook een deelwagen geplaatst in Kachtem, Bosmolens en Emelgem, wat het totaal op 6 bracht. Met respectievelijk 65, 68 en 52 keer reservaties in 6 maanden, kennen we in de deelgemeenten ook een zeer goede start”, zegt schepen van mobiliteit Caroline Maertens. “De deelwagens spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzame mobiliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot in Izegem. Door het delen van voertuigen kunnen gebruikers kosten besparen, de parkeerdruk verminderen en bijdragen aan een schonere leefomgeving.

 

De stad Izegem werkt samen met autodeelaanbieder Claus Mobility. Je herkent de deelwagens aan het logo van Claus2You en het logo van de stad. Wie gebruik wil maken van de deelauto’s, moet zich eenmalig registreren via www.claus2you.be. Daarna verloopt alles via een gebruiksvriendelijke app. Het systeem maakt geen gebruik van een abonnement. Je betaalt dus enkel voor de duur en de afstand van de rit. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is