N-VA Izegem pleit voor het gebruik van lokfietsen om fietsdieven te betrappen

Op 29 januari 2024, over deze onderwerpen: Veiligheid

De stad Izegem zal tijdens het politiecollege van de zone RIHO pleiten voor de implementatie van lokfietsen als een strategie om fietsdieven op heterdaad te betrappen. Met name in de omgeving van het station worden er regelmatig fietsen gestolen.

Op de recente gemeenteraadsvergadering vroeg N-VA-raadslid Veerle Vandamme of de stad geïnteresseerd zou zijn in het inzetten van lokfietsen uitgerust met GPS-trackers. Sinds kort is er namelijk een wettelijk kader voor dergelijke maatregelen. "Het gebruik van lokfietsen zou afschrikkend kunnen werken en mogelijk leiden tot de arrestatie van dieven", merkte het raadslid op.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) bevestigt de verandering in de regelgeving en voegt toe: "Degenen die betrokken zijn bij de diefstal van dergelijke fietsen kunnen daadwerkelijk worden bestraft. We zullen dit onderwerp aankaarten tijdens het politiecollege, aangezien zij de meest bevoegden zijn om hierover te beslissen. Binnen de politiezone zijn er namelijk al diensten die geïnteresseerd zijn in deze aanpak."

In Izegem zouden deze lokfietsen in eerste instantie worden ingezet rond het station, waar fietsendieven vaak actief zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is