Park Blauwhuis volgend weekend open

Op 25 maart 2017, over deze onderwerpen: Patrimonium
Het park en het kasteel zouden in handen van het ANB komen. FOTO: IF

Groendienst legt laatste hand aan nieuw publiek domein voor Izegem

IZEGEM - Alles moet in orde zijn als het kasteelpark van het Blauwhuis in Izegem op 1 april opengaat voor het publiek. De laatste opfrissingswerken worden uitgevoerd.

Op 1 april is het zover: dan worden de poorten van het park aan kasteel Blauwhuis opengezet voor het grote publiek. Daarmee krijgt de stad een extra stuk openbaar groen, met het mooie kasteel op de achtergrond. De afgelopen dagen werd er nog druk gewerkt. Paden werden (her)aangelegd, het gras gemaaid, er werden omheiningen en toegangspoorten geplaatst, enz. Alles om er een goed toegankelijk en net park van te maken.

Ingrijpende veranderingen zijn er niet. Het park blijft voorlopig in privéhanden. “We hebben het gebruiksrecht voor maximaal twee jaar. In die tijd gaan we verder onderhandelen om tot een overeenkomst te komen. Het is dus de bedoeling dat de verkoop binnen die twee jaar geregeld wordt”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) moet de nieuwe eigenaar worden. Maertens sluit niet uit dat er meer recreatieve elementen komen. “Dat staat nog niet vast, maar de voorkeur gaat in elk geval uit naar iets avontuurlijks, eerder dan klassieke speeltuigen.”

Wanneer het park en kasteel verworven zijn, kan er ook verder worden gezocht naar een invulling voor het gebouw. Er werd al geopperd om een restaurant of brasserie in het gebouw onder te brengen.

Het kasteelpark zal elke dag van zonsopgang tot zonsondergang te bezoeken zijn.

 

Bron: Stephanie Demasure - IF, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 25.03.2017, p. 5; cf. nieuwsblad.be

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 25.03.2017, p. 5

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is