#Pretmerlet

Op 26 april 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, Economie en ondernemen, Erfgoed
#Pretmerlet

Op tientallen locaties in Izegem zullen zich in juni bontgekleurde cementen vogeltjes nestelen. De vogeltjes zijn merletjes; eendjes zonder pootjes en bek, die je ook terugvindt in het Izegemse wapenschild. Dankzij die bijzondere merletjes kan je deze zomer een aantal mooie prijzen in de wacht slepen.

Net als vorig jaar slaan de Izegemse handelaars en de erfgoedsite Eperon d’Or de handen in elkaar voor ‘Ambassadeurs van Eperon d’Or’.  ‘Dit jaar hebben we met de actie #pretmerlet een ludieke opvatting van het project gemaakt’, vertellen schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke.

‘De merletjes zijn tijdelijke toevoegingen aan het straatbeeld en zullen de verschillende handelskernen, erfgoedplekken en groene zones van de stad met elkaar verbinden’, gaat schepen Himpe verder.

‘Een reeks ludieke initiatieven zal Izegemnaren en bezoekers prikkelen om gebruik te maken van het diverse aanbod aan winkels, horeca en erfgoed van de stad. Bovendien genieten de deelnemende handelaars met onder andere een etalagewedstrijd en kraslotenactie van heel wat extra publiciteit’, vertelt schepen van lokale economie Tom Verbeke.  

Versieren, zoeken, schenken

De cementen merletjes zijn gemaakt in de ateliers van Den Tatsevoet in Izegem en ‘t Venster in Emelgem. Een aantal merletjes zullen daar ook worden versierd. Voor de resterende beeldjes doen we graag een beroep op de creaitiviteit van de leerlingen van kunstacademie Art’Iz, de Izegemse basisscholen en uiteraard ook op de Izegemnaren zelf.

Als klap op de vuurpijl zijn er ook heel wat mooie prijzen te winnen. Wie kan inschatten hoeveel merletjes er in juni verspreid staan in Izegem, Emelgem, Kachtem, en de Bosmolens, maakt kans op een citytrip of een tablet van 300 euro.

 ‘En dat is nog niet alles’, vertelt schepen Himpe, ‘na afloop van de wedstrijd, in oktober, verzamelen we alle merletjes weer in Eperon d’Or. Wie wil, kan daar een merletje kopen en zo een goed doel van de Warmste Week steunen.’

Heb jij ook zin om een merletje te versieren? Geef een seintje aan de medewerkers van Eperon d’or op het nummer 051/31.64.46 of stuur een mailtje naar eperondor@izegem

 

Meer info: www.pretmerlet.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is