Stad Izegem investeert in veiligheid aan school Bosmolens

Op 27 juni 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Stad Izegem investeert in veiligheid aan school Bosmolens

Naar aanleiding van de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw en de nieuwe toegangsweg aan de school Heilige Familie op de Bosmolens investeert de stad Izegem in een nieuw voet- en fietspad.

“Tussen de nieuwe toegangsweg en de rotonde aan de Leenstraat en de Meensesteenweg is het voetpad te smal”, zegt schepen van Openbare Werken Marc Vanlerberghe (sp.a). “Daardoor lopen veel ouders en kinderen ook op het fietspad, wat tot gevaarlijke situaties leidt. We maken van de werken in de Leenstraat gebruik om ook die situatie aan te laten passen door de aannemer. Door een technische ingreep zal het voetpad in die strook breder worden en het voetpad zal samen met het fietspad ook verhoogd aangelegd worden.”

Zoen- en vroemzone

“Bedoeling is dat de ouders verder vooral gebruik maken van de parking naast de kerk. De kleine weg voor de kerk zal tegen 1 september ook een zoen- en vroemzone worden”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Ouders kunnen daar hun kinderen op een veilige manier laten uitstappen. Het oversteken aan de rotonde van de Meensesteenweg en de Leenstraat gebeurt bij de start van de lessen onder begeleiding van gemachtigde opzichters.”

“We verplaatsen ook de OCTOPUS-palen die de schoolomgeving accentueren van de oude toegang naar de nieuwe toegang”, aldus de mobiliteitsschepen. “Bij de nieuwe toegang wordt het voetpad iets uitgebreid. De werken zullen uitgevoerd worden tijdens de zomervakantie zodat bij de start van het nieuwe schooljaar de nieuwe situatie onmiddellijk van toepassing is.”

De aanpassingswerken zullen in totaal ongeveer 17.000 euro kosten en komen van het budget buitengewoon onderhoud van de wegen.

 

Stad Izegem investeert in veiligheid aan school Bosmolens

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is