Cultuurhuis De Leest wordt weer een poëziepretpark

Op 18 januari 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

De Leest wordt op zaterdag 2 februari opnieuw een poëziepretpark. “In het kader van de poëzieweek slaan het cultuurhuis en dienstencentrum De Leest, de bibliotheek en Kunstacademie Art’Iz de handen in elkaar”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Het cultuurhuis wordt dan eigenlijk een dichterlijk pretpark en iedereen kan tussen 19 en 21 uur gratis proeven van creativiteit. De bezoeker kan zich laten verrassen door leerlingen van de academie, vrijwilligers van het dienstencentrum, boekenwurmen van de bibliotheek en andere woordengoochelaars. Aan de hand van een plannetje kan iedereen een eigen weg volgen in het volledige gebouw”, verduidelijkt cultuurhuisverantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. Het poëziepretpark wordt tweejaarlijks georganiseerd.

Geen poëziewedstrijd

“Voor de eerste keer is er dit jaar geen poëziewedstrijd. In 2017 werd de Poëzieprijs voor de negentiende keer uitgereikt, maar iedereen was het er over eens dat er sleet op de formule kwam. Het aantal inzendingen daalde sterk en de externe jury plaatste ook vraagtekens bij de kwaliteit”, meldt schepen Himpe. “We buigen ons in de komende tijd over een ander concept, want als een culturele prijs uitgereikt wordt, dan moet dit uiteraard een meerwaarde zijn.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is