Veiligheid

N-VA plaatste veiligheid opnieuw bovenaan de politieke agenda. We beloofden een strenger veiligheidsbeleid. En die verandering maakt dit stadsbestuur ook waar. Zo hebben we de lokale politiepost in onze stad versterkt met het FLEX-team, dat overlast bestrijdt en vaak zichtbaar aanwezig is in de uitgaansbuurt.

Om vandalisme en vechtpartijen zo veel mogelijk te weren, investeerden we 80.000 euro in de vervanging van bestaande en in 5 nieuwe bewakingscamera’s in ons stadscentrum. Die hebben een ontradend effect en laten de politie toe om sneller in te grijpen.

We voerden een verplichte vergunning voor horeca en nachtwinkels in, zodat we bij problemen een stevige juridische stok achter de deur hebben. We organiseren infoavonden inbraakpreventie en we zetten gericht GAS-boetes in om overlast in te dijken. In overleg met de politie en de gemeenteraad werkten we een integraal veiligheidsplan uit. Dat plan omschrijft welke veiligheidsproblemen we prioritair aanpakken: fietsdiefstal (1 op 4 diefstallen in Izegem is een fietsdiefstal), woninginbraken en het problematisch gebruik van drugs. 

Nieuws over dit onderwerp

Strenge regels voor cannabiswinkels in Izegem

IZEGEM - Vandaag zijn ze er nog niet, maar eventueel toekomstige CBD-winkels, de zogenaamde ‘cannabiswinkels’, krijgen in Izegem zeer strikte regels voorgeschoteld. De gemeenteraad voerde …