Eerste van twee nieuwe kunstgrasvelden in Izegem geopend

Op 26 februari 2020, over deze onderwerpen: Sport en vrije tijd, Sportinfrastructuur

Op zaterdag 22 februari 2020 was er de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld in Emelgem. Enkele honderden voetballers kunnen voortaan in ideale omstandigheden hun hobby beoefenen. Schepen van Sport Lothar Feys (N-VA) reageert tevreden: “Het aantal jeugdspelers blijft stijgen in Izegem. De ruimte om te voetballen is schaars in onze gemeente en dan is een kunstgras ideaal”.  Volgende maand moet ook het tweede kunstgrasveld op de sportsite Krekel Zuid klaar zijn. Met de aanleg van de twee nieuwe velden is een investering voorzien van 880 000 euro.

 

In Emelgem was er al langer vraag naar de aanleg van een kunstgrasveld. Het veld van voetbalclub VV Emelgem-Kachtem veranderde na elke regenbui in een modderpoel en was dus dikwijls onbespeelbaar. “Een synthetisch veld kan in alle weersomstandigheden bespeeld worden en is daarom een perfecte oplossing”, vertelt sportschepen Lothar Feys. “De aanleg van een synthetisch veld stond al langer op de agenda. De  velden nu pas aanleggen en niet bij de start van het nieuwe seizoen in augustus 2019 zorgde echter voor een besparing van twintig procent. De N-VA gaat niet onverantwoord om met het geld van de Izegemnaar en dus hebben we voor deze optie gekozen”.

 

3 synthetische velden in Izegem

Enkele honderden spelers van VV Emelgem-Kachtem  zullen nu gebruik maken van het nieuwe veld.  Lothar Feys: “Ook Mandel United zal er een deel van de trainingen afwerken. Uiteraard zijn ook  de Izegemse ploegen uit het liefhebbersvoetbal welkom op het terrein. Volgende maand wordt ook een kunstgrasveld op de site Krekel-Zuid geopend. Dan zal Izegem in totaal over drie synthetische terreinen beschikken”.  Voor de aanleg van de twee nieuwe terreinen is er in totaal een bedrag van 880 000 euro voorzien.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is