Eperon d’Or opent opnieuw de deuren naar de roemrijke Izegemse geschiedenis

Op 15 mei 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed

Na een periode van gedwongen sluiting opent museumsite Eperon d’Or vanaf dinsdag 19 mei opnieuw de deuren. “Een ideale gelegenheid voor de Izegemnaar om kennis te maken met de roemrijke geschiedenis van borstels en schoenen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

 

“Eperon d’Or kreeg al tienduizenden bezoekers over de vloer, maar veel Izegemnaars maakten nog geen kennis met het prachtige gebouw dat symbool staat voor de historische nijverheden die onze stad groot maakten”, verduidelijkt de schepen. “Het museumteam zorgde voor een uitgetekend parcours door het art deco-gebouw, waardoor de bezoekers kennismaken met de topcollectie van schoenen en borstels, de grondstoffen, machines en het productieproces. Maar ook andere unieke stukken kunnen bewonderd worden, zoals de landkaart van Izegem uit 1746.”

 

“Er zijn pareltjes van voormalige Izegemse topfirma’s te zien en Eperon d’Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers zoals Frida, March23, Atelier Content, Nathalie Verlinden, Morobé, Cathérine Willems en Cara Rosa”, zegt conservator Hilde Colpaert.

 

Vooraf reserveren

Om alles in goede banen te leiden moeten bezoekers vooraf reserveren via de webshop. Tijdens de normale openingsuren kunnen om het half uur kunnen twee bezoekers of een gezin het museum binnen. Met grondmarkeringen is een parcours uitgetekend waardoor de bezoekers met alle aspecten van de industriële erfgoedsite kunnen kennismaken. Waar de bezoeker mee in contact komt, wordt regelmatig ontsmet en gereinigd, waardoor alles in optimale omstandigheden kan verlopen. De touchscreens worden niet gebruikt. De audiogidsen kunnen indien gewenst gebruikt worden en worden telkens ontsmet.

 

Alle informatie en de link naar de webshop op de website www.eperondor.be. Voor hulp bij reservatie via de webshop of vragen telefoneren naar 051 31 64 46.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is