Eperon d’Or zet Belgische schoenontwerpers in de kijker

Op 5 februari 2019, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed
Eperon d’Or zet Belgische schoenontwerpers in de kijker

Eperon d’Or sloot begin januari even de deuren voor een grote schoonmaak. “Tijdens die periode werd de vaste museale opstelling ook gewijzigd en nu staan ook Belgische schoenontwerpen uit de collectie 2018 en 2019 in de kijker”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“Vooral omwille van conservatieredenen zijn de schoenen uit de jaren 1920 en 1930 bijna allemaal vervangen”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert. “De schoenen die gemaakt werden in Eperon d’Or blijven natuurlijk in de opstelling. Van een reeks andere Izegemse topfirma’s uit die tijd zoals Van Den Berghe, Decoene en Le Croissant d’Or zijn nu weer pareltjes te zien, nadat ze een jaartje veilig opgeborgen werden in het depot.”

“Eperon d’Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers, zoals Frida, March23, Atelier Content, Nathalie Verlinden, Morobé, Cathérine Willems en Cara Rosa. Deze schoenen worden vooral geproduceerd in Italië, maar soms ook in Portugal of Spanje”, vult schepen Himpe aan.

“Door de wijziging van de vaste museale opstelling blijven bezoeken aan het museum telkens de moeite en de reservaties komen vlot binnen. Voor dit jaar staan er al meer dan 4.000 bezoekers gereserveerd en het nieuwe jaar is na de jaarlijkse sluitingsperiode pas gestart”, besluit de schepen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is