Izegem steunt verenigingen die een G-werking opstarten

Op 21 oktober 2020, over deze onderwerpen: Welzijn

Stad Izegem wil verenigingen uit zowel de sport-, jeugd-, als cultuursector motiveren om een werking te voorzien voor mensen met een beperking. Zo wil de stad haar rijk verenigingsleven makkelijker openstellen voor hen. Dankzij een nieuw reglement kunnen verenigingen financiële steun krijgen om dit te realiseren.

 

Een vereniging kan op verschillende manieren een G-werking op poten zetten. “Dat kan gaan van een jeugdvereniging die kampen aanpast aan kinderen met een beperking, een voetbalclub die kennis opdoet om kinderen met autisme een kans te geven, tot een toneelvereniging die een voorstelling met slechtzienden in elkaar steekt”, legt schepen van sport en jeugd Lothar Feys uit.

 

Aan dergelijke aanpassingen zijn vaak kosten verbonden: gebouwen aanpassen, trainers opleiden, nieuw materiaal aankopen, … De stad wil de verenigingen hierin financieel ondersteunen. Zo kunnen verenigingen tot 10.000 euro ontvangen voor de opstart van een nieuwe – maar structurele – tak voor mensen met een beperking binnen hun aanbod. Op deze manier hoopt de stad dat personen met een beperking makkelijker kunnen aansluiten in ons verenigingsleven. “Voor deze mensen is het immers veel moeilijker om een kwalitatieve vrijetijdsbesteding te vinden. Een goed geïntegreerde G-werking heeft daarnaast een sensibiliserend effect”, zegt schepen Feys.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is