Izegemse bibliotheek polst jongeren naar visie op bibliotheek 3.0

Op 29 mei 2020, over deze onderwerpen: Bibliotheek

De Izegemse bibliotheek start een online bevraging bij jongeren naar hun visie op de bibliotheek. “We willen op de voormalige site Strobbe een nieuwe bibliotheek uitbouwen en daarom is het belangrijk om de wensen van de gebruiker van de toekomst te kennen”, stelt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

 

Het onderzoek komt er naar aanleiding van een stage van een student aan de hogeschool VIVES. Uit dit onderzoekt blijkt dat jongeren tussen 13 en 17 jaar een moeilijk te bereiken doelgroep zijn. Van de zes- tot tienjarigen komt meer dan 90 procent naar de bibliotheek, van de 16- tot 20-jarigen is dat maar 50 procent meer. Kurt Himpe: “Met de bevraging polsen we naar de inhoudelijke interesses, maar ook naar de mening over hun droombibliotheek en waarom ze naar de bibliotheek gaan”.

 

“De resultaten zullen dan meegenomen worden in de concrete uitwerking van de bibliotheek. Tijdens de voorbije jaren evolueerde de bibliotheek al naar een bibliotheek 2.0 als kenniscentrum en plaats bij uitstek om informatie te zoeken en te vinden.  Bedoeling is om met de nieuwe locatie, waar ook de Kunstacademie, het historisch archief en de heemkundige kring een stek krijgen, te evolueren naar een bibliotheek 3.0 als echte belevingsbibliotheek”, besluit schepen Himpe.

 

Link naar de bevraging: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Z-g8o_Qi8aT0hzZFPrw-P_0VzQfa...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is