Parkeersituatie Meensesteenweg wijzigt

Op 26 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit

IZEGEM - Het beurtelings parkeren in de Meensesteenweg van aan de rotonde aan Ter Beursplein tot aan de splitsing met de Wagenmakerstraat wordt opgeheven. In de plaats daarvan moet parkeren voortaan aan de kant van de pare huisnummers. Aan de kant van de onpare huisnummers komt er een parkeerverbod. Dat besliste de gemeenteraadscommissie Openbare Werken en Mobiliteit op voorstel van N-VA-gemeenteraadslid Virginie Derumeaux.

Het beurtelings parkeren wordt heel weinig gebruikt, zo weet ik uit ervaring. Veel mensen weten immers niet goed aan welke kant ze wel of niet mogen parkeren. In dit gedeelte van de Meensesteenweg liggen aan de onpare kant ook veel handelszaken met parkeerplaatsen vlak voor de deur, waarvoor je sowieso niet mag parkeren langs de straat zelf”, verduidelijkt Virginie Derumeaux.

Aan de pare kant zijn er ook enkele bloeiende handelszaken waarvan de klanten langs de straat moeten parkeren. Voortaan kunnen ze dat steeds aan de kant van die handelszaken doen. Ik hoop ook dat door deze maatregel de omliggende straten zoals de Oude Iepersestraat, Emiel Allewaertstraat en de Henri Dewaelestraat wat ontlast worden van alle auto’s die zich nu daar parkeren omwille van het beurtelings parkeren in de Meensesteenweg”, besluit Virginie.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is