Stad Izegem installeert hondenpoepbuizen

Op 2 juli 2024
Schepen Lisbet Bogaert en Caroline Maertens bij de hondenpoepbuis

Deze week worden in Izegem op vier locaties hondenpoepbuizen geplaatst. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.

Veel mensen ergeren zich terecht aan achtergelaten hondenpoep. Hondenpoep opruimen is nochtans een kleine moeite én verplicht. De meerderheid van de hondenbaasjes houdt zich netjes aan de regels, maar het wordt toch nog te vaak vergeten. Hondenpoep zomaar achterlaten wordt niet getolereerd”, vertelt schepen van dierenwelzijn Lisbet Bogaert.

Verder wandelen met een vol hondenpoepzakje in de hand is natuurlijk ook niet zo aangenaam. Daarom plaatst de stad hondenpoepbuizen waar veel hondeneigenaars passeren. De buizen zelf werden door de technische dienst van de stad ontworpen en bestaan uit pvc-buizen. De hondenpoepbuizen hebben een kleine opening, om te vermijden dat er groter of zelfs huishoudelijk afval in gegooid wordt. De buizen zijn een aanvulling op de meer dan 250 vuilnisbakken op het openbaar domein in Izegem.

Je vindt de hondenpoepbuizen verspreid op het grondgebied, aan de hondenweide aan Wandel op de Mandel, de hondenweide aan Rhodesgoed, het Blauwhuispark en aan het trainingsveld van hondenschool De Natte Neus op de vrijetijdssite”, vertelt schepen van groenbeleid Caroline Maertens.

De plaatsing van de hondenpoepbuizen zijn een proefproject van 6 maanden. Bij een positieve evaluatie zullen ook op andere locaties hondenpoepbuizen geplaatst worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is