Winterteam paraat tijdens koudere nachten

Op 1 december 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Met enkele koudere nachten in het vooruitzicht staat ook het winterteam van de stad opnieuw klaar om ’s nachts de baan op te gaan. Maar liefst 76 ton strooizout moet ervoor zorgen dat iedereen steeds veilig op zijn bestemming geraakt.

 

“Als het sneeuwt of ijzelt, zorgt de stad ervoor dat de hoofdwegen opnieuw berijdbaar zijn”, vertelt schepen van mobiliteit Caroline Maertens. “De stad doet daarvoor beroep op de externe partner ‘Werkers’, die lokale landbouwers inschakelt.” Omdat het praktisch niet haalbaar is om alle wegen te strooien, maakte de stad een strooiplan op. Bruggen, vertrekpunten van hulpdiensten en routes voor het openbaar vervoer hebben de hoogste prioriteit. Ook schoolomgevingen, verbindingswegen van en naar het centrum en buurgemeentes en ontsluitingswegen voor bedrijventerreinen worden prioritair gestrooid.  In woonwijken is er voornamelijk bestemmingsverkeer en weinig doorgaand verkeer. Het effect van strooien is hierdoor eerder beperkt, omdat het zout nooit echt ingereden wordt. Schepen Caroline Maertens: “We zorgen er uiteraard wel steeds voor dat bijna alle weggebruikers op relatief korte afstand van hun woning een gestrooide weg kunnen bereiken.”

 

Van zodra er vorst verwacht wordt, worden de ploegen verwittigd. Om de hinder voor weggebruikers te beperken starten zij rond 1 uur, zodat ze klaar zijn voor de spits om 6 uur. Het strooiplan van de stad vind je terug via www.izegem.be/strooiplan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is