37 kinderen studeren af aan de Junior Techniekacademie 2020

Op 4 januari 2021, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Ook in 2020 organiseerde stad Izegem in samenwerking met Hogeschool VIVES, lokale bedrijfspartners en de provincie West-Vlaanderen een Junior Techniekacademie. Die maakt kinderen van het derde en vierde leerjaar wegwijs in de wereld van techniek en technologie. 37 kinderen mochten hun diploma in handen nemen.

De Junior Techniekacademie maakt kinderen tussen 8 en 10 jaar wegwijs in de wereld van techniek en technologie. De kinderen maken er kennis met gereedschap en materialen en leren dat techniek vele gezichten heeft. De Junior Techniekacademie is een vaste waarde binnen de naschoolse activiteitenkalender voor leerlingen van het derde en vierde leerjaar. Voor de lessenreeks van 2020 waren 37 kinderen ingeschreven, waaronder ook heel wat meisjes. De kinderen volgden les in twee groepen.

“We juichen dit initiatief als stad zeker toe, aangezien de vraag naar technisch gemotiveerde werkkrachten nog steeds groot is”, zegt schepen van economie Lisbet Bogaert. “Studies tonen ook aan dat leerlingen die proeven van techniek via de Techniekacademie later meer openstaan voor technische opleidingen en eventueel zelf jobs.”

Van januari tot mei is er de Tiener Techniekacademie voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. De lessen gaan telkens door op woensdagmiddag. Inschrijven kan via //www.techniekacademie-izegem.be/inschrijving.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES, met de steun van lokale partners als Televic, DT Plan, Bellevue Scholen, en scholengroep Prizma.

Andere steunende provinciale partners zijn: het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen, de Associatie KU Leuven, TOFAM West-Vlaanderen, Woodwize, Alimento, Constructiv, Elekti, Plastisc@Tielt, Willy Naessens Group, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Vermako, Vind!, ATS Groep, Logi-technic, Aquafin, Elia, Agoria, MATEXPO, Actemium, Anglo Belgian Corporation, Velleman en Engie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is