Bart Cafmeyer wint 33ste Izegemse Cultuurtrofee

Op 27 januari 2019, over deze onderwerpen: Cultuur
Bart Cafmeyer wint 33ste Izegemse Cultuurtrofee

Op zondag 27 januari werd de Izegemse Cultuurtrofee 2018 uitgereikt. Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) overhandigde tijdens de officiële plechtigheid een kunstwerk van Geert Devos aan laureaat Bart Cafmeyer.

“De trofee is een mooie erkenning voor zijn inzet om volkscultuur bij de mensen te brengen”, zegt schepen Kurt Himpe. “Bart Cafmeyer is professioneel verbonden aan de Izegemse Kunstacademie Art’Iz waar hij zijn laatste schooljaar gestart is. Een mooie afsluiter voor zijn professionele loopbaan. Bart Cafmeyer is echter niet alleen gekend als gedreven leraar aan de Kunstacademie. Hij is ook regisseur van de cultuurwandelingen en toneelopvoeringen in onze stad. Hij kleurt graag buiten de lijnen, maar streeft altijd een hoog niveau na.”

De trofee werd dit jaar vervaardigd door kunstenaar Geert Devos. Het kunstwerk in cortenstaal stelt een hoofd voor met links een open sprekende mond en rechts de lippen gesloten op elkaar.

Tijdens de plechtigheid werd ook Raf Dujardin in de schijnwerpers gezet. Hij werd voor de Cultuurtrofee genomineerd als drijvende kracht achter het Volksdansfestival en het Wereldfestival. 40 jaar inzet als man van weinig woorden, maar van veel daden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is