Bert Maertens lijsttrekker, Geert Bourgeois duwt N-VA - lijst

Op 7 november 2011

Federaal volksvertegenwoordiger Bert Maertens is door het afdelingsbestuur van N-VA Izegem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois wordt lijstduwer. Huidig fractieleider en regeringsafgevaardigde Kurt Himpe komt als derde kopman op de 3de plaats. Dat maakte N-VA Izegem vandaag bekend op een persconferentie. Minister Bourgeois koos zelf voor de rol van lijstduwer. “De N-VA heeft een uitstekende lichting jonge politici klaar staan. Ik wil hen vanop de lijstduwerplaats naar voor stuwen”, legt nationaal kopman Bourgeois uit. “De N-VA durft kiezen voor de toekomst. Wij willen een ambitieus beleid voor Izegem, dat anticipeert op de uitdagingen van morgen. Met Bert Maertens als lijsttrekker en Kurt Himpe op plaats drie trekken we die keuze voor de toekomst ook bij de lijstvorming door”, zegt afdelingsvoorzitter Nick Verschoot.

Jonge groep ondersteunen

Na 36 jaar en 6 campagnes lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen in Izegem kiest Vlaams minister Geert Bourgeois voor een nieuwe rol als lijstduwer: “Ik blijf minister tot minstens medio 2014, dus kan ik mij moeilijk ten volle engageren als kandidaat-burgemeester. Bovendien staat een nieuwe groep jonge, maar al ervaren, politici klaar om de fakkel van het kopmanschap over te nemen. Daarom heb ik het afdelingsbestuur voorgesteld die jonge groep bij de gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer maximaal te ondersteunen. Op die manier kan de partij voluit mikken op de toekomst en nieuwe kopmannen en –vrouwen naar voor brengen. Zij zullen zo de partij en onze stad de volgende jaren mee vorm kunnen geven.”

Het bestuur van N-VA Izegem koos unaniem om Bert Maertens voor te dragen als nieuwe lijsttrekker. Bert is sinds 2006 gemeenteraadslid en zetelt sedert juli 2010 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, waar hij inmiddels uitgroeide tot defensiespecialist van de N-VA. “De N-VA wil Izegem goed voorbereiden op de uitdagingen van morgen. We maken dit ook duidelijk door jonge, gedreven mensen met dossierkennis bovenaan de lijst te plaatsen”, zegt N-VA-afdelingsvoorzitter Nick Verschoot.

Durven kiezen voor de toekomst

“Izegem kent al bijna twintig jaar dezelfde coalitie, met steeds dezelfde mensen aan de macht. Het stadsbestuur heeft zeker bepaalde verdiensten, bijvoorbeeld in het sport- en cultuurbeleid, maar mist ambitie als het bijvoorbeeld gaat over efficiënt en zuinig bestuur, centrummanagement of de veiligheid in Izegem. En op verschillende vlakken maakt de huidige bestuursmeerderheid helemaal geen goede beurt, denk maar aan de slechte afstemming en communicatie van de talrijke wegenwerken”, stelt Bert Maertens.

“De N-VA wil zich profileren als een uitstekend alternatief voor de huidige meerderheidspartijen. Wij trekken naar de kiezer met een hechte en sterke ploeg, die ervaring koppelt aan jong enthousiasme en een doordachte visie heeft op de toekomst. Zuinig bestuur, anticiperen op de vergrijzing en de verarming in onze stad, een aantrekkelijk stadscentrum creëren om te wonen en te winkelen, de vrijetijdsbeleving van de mensen alle kansen geven en de wijken en deelgemeenten sterk ondersteunen zijn enkele van onze prioriteiten. We moeten nu durven kiezen voor de toekomst. Ik hoop dat de inwoners van Izegem, Emelgem en Kachtem ons daarin willen steunen”, besluit de nieuwe N-VA-lijsttrekker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is