De eindejaarslijstjes van N-VA Izegem: deel 2

Op 27 december 2020

2020 was een veelbewogen en zeer apart jaar.  Uw vertegenwoordigers van N-VA Izegem blikken een laatste keer terug op het afgelopen jaar en geven elk een antwoord op vier vragen. Dit zijn de antwoorden van schepen Caroline Maertens en gemeenteraadslid Frederick Verhaeghe.
 

 

Caroline Maertens:

1. Hoe blik jij terug op het bijzondere coronajaar 2020?

Ik ben net als velen denk ik blij dat het afgelopen is. Ik zie mijn collega’s in het ziekenhuis het beste van zich zelf geven. Laat ons hopen dat het tij keert. Het was een zeer lastig jaar met weinig ontspanning. Ik voel dat mijn batterij leeg is. Laat ons hopen dat we in 2021 terug naar normaal kunnen. 


2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

De te late aanpak van de Corona-crisis . Communicatie die toch wel veel te laat kwam. Absoluut niet duidelijk ook. Zo is er veel tijd verloren gegaan denk ik. 

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2020?

De beste serie vind ik kwam helemaal op het einde van het jaar. blackout. Heel mooi gebracht. Uiteraard op een heel ander niveau maar de moeilijke keuze tussen politiek en privé komt mij wel bekend voor. 

4.Wie wens je wat toe voor 2021?

Ik wens iedereen veel moed om nog even door te gaan, we kunnen het virus alleen verslaan door ons aan de regels te houden. Laat ons hopen dat we volgende zomer ons normale leven kunnen hernemen. 

 

Frederick Verhaeghe:

1. Hoe blik jij terug op het bijzondere coronajaar 2020? 

De wereld werd geconfronteerd met een ongeziene pandemie die ons intussen maanden in zijn greep houdt, COVID-19. Wereldwijd hebben we te maken met een enorme gezondheids-, economische en menselijke crisis. Dit verschrikkelijk virus heeft zo’n enorme impact op ons bestaan. Elkaar een hand geven of een innige omhelzing met één van uw naasten mag niet meer. De term ‘knuffelcontact’ schopte het in Vlaanderen zelfs tot Woord van het Jaar. Heel veel waardering heb ik voor de mensen uit de zorgsector, die het helaas nog steeds hard te verduren hebben. We dienen ons verder in te zetten voor een sterke en efficiënte gezondheidszorg. Een gezondheidszorg die betaalbaar en toegankelijk is voor alle Vlamingen.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar? 

De Brexit. Na 47 jaar komt een einde aan het lidmaatschap van het VK in de EU. De eerste keer dat een lidstaat terugtreedt uit de Unie. Voor de burgers, bedrijven en overheden verandert de huidige verhouding tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk grondig. Zelfs indien de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk tijdig een partnerschapsverdrag sluiten, zal er een einde komen aan het vrij verkeer van goederen, personen, diensten en kapitaal zoals we dat nu kennen. We moeten er rekening mee houden dat de Europese Unie en het VK er alsnog niet in slagen een verdrag te sluiten dat de handels-economische verhoudingen vanaf 1 januari 2021 regelt. Een “no-deal brexit” dus.

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2020? 

Op Radio 1 is het aangenaam luisteren naar Ayco Duyster en Vincent Byloo. Ook komt onze stadsgenoot Ward Bogaert en tevens broer van onze Schepen Lisbet er aan bod met zijn heerlijke podcasts. Een autobiografie die ik momenteel aan het lezen ben, is deze van voormalig Amerikaans president Barack Obama met “Een Beloofd Land”. Met veel belangstelling verslind ik de ene pagina na de andere. Spijtig vind ik het dat Corona stokken tussen de wielen stak bij diverse evenementen in onze stad. Zo misten we het Kachtems toneelgezelschap “De Lanteern”, Izegem Koers, De Batjes en de Triathlon. Maar goed, we kijken volop uit naar betere tijden.

4.Wie wens je wat toe voor 2021?

Hierover moet ik niet lang nadenken en kies ik er resoluut voor om iedereen een beter jaar dan het voorbije te wensen. Ten slotte wens ik ook onze negen Catalaanse kameraden veel goede moed toe die nog steeds onschuldig opgesloten zitten om hun mening te hebben geuit en opkomen voor een onafhankelijk Catalonië. Voor het derde jaar op rij brengen zij Kerstmis door in de gevangenis. Geef de hoop niet op!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is