U bent hier
Eperon d'Or is nu ook gebakje
Bakker Jan Dierickx Visschers van de Bosmolens brengt met zijn brioche Eperon d'Or een ode aan het nieuwe museum in de stad. “Een teken dat het leeft.”
“Het gaat om een brioche gevuld met hazelnootchocolade”, zegt de bakker. De lekkernij werd voor het eerst geserveerd tijdens het museumfeest In d'Or Out d'Or en viel daar zo goed in de smaak dat ze nu ook in de bakkerij op de Bosmolens te verkrijgen is.
“De verwijzing is dubbel”, legt de bakker uit. “Je hebt aan de ene kant de goudglanzende bovenkant van het gebakje. De hazelnootchocolade is dan weer donker en verwijst naar het pek waarmee de borstelproducenten aan de slag gingen.”
Eclairs
In de kerstperiode plant de bakker nog een kerststronk in dat thema en ook Eperon d'Or-eclairs zullen weldra verkrijgbaar zijn. Bij de stad zien ze het graag gebeuren. “Het is een teken dat het museum leeft”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “Op die manier blijven velen ermee bezig.”
Bron: fmr, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 17.11.2017, p. 3
![Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 17.11.2017, p. 3 Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 17.11.2017, p. 3](https://izegem.n-va.be/sites/afdelingen.n-va.be/files/generated/files/news-attachment/20171117_het_nieuwsblad_17.11.2017_1.jpg)