Fotowedstrijd van Cel Land- en tuinbouw

Op 12 september 2014, over deze onderwerpen: Landbouw

De Cel Land- en tuinbouw van de Economische Raad organiseert een fotowedstrijd om de land- en tuinbouw in Izegem in de kijker te zetten.

“Hoewel Izegem gekend staat als een woon- en industriestad is er ook nog veel landbouwgebied in onze stad. Om de Izegemnaar aan te zetten eens kennis te maken met deze open ruimte organiseren we een fotowedstrijd”, stelt voorzitter Christophe Decaigny. “We roepen op om deel te nemen en een foto te maken met als thema land- en tuinbouw. Dat kan zeker ruim geïnterpreteerd worden. Een mooie foto van een landbouwbedrijf, van een land- of tuinbouwer aan het werk, van een veld of een weide met landbouwdieren. Het mag dus zeker origineel zijn. Er moet wel op de foto ook een duidelijk herkenbaar element zijn dat de foto op het Izegemse grondgebied genomen is.”

“De inzendingen zullen we in twee categorieën  opsplitsen”, aldus schepen van Landbouw Kurt Himpe. “Particulieren of verenigingen kunnen deelnemen en die zullen een waardevol pakket met landbouwproducten ontvangen. Maar we roepen ook de lagere scholen op om deel te nemen met de zesdejaars. Daar zal de hoofdwinnaar een waardevol pakket met producten ontvangen waarmee tijdens de les aan de slag kan gegaan worden en ze krijgen de kans om een Izegems land- of tuinbouwbedrijf te bezoeken. De tweede winnende klas ontvangt een waardevol pakket met landbouwproducten. Per deelnemer, deelnemende vereniging of klasgroep mogen er maximaal drie foto’s ingestuurd worden.”

 

Bron: PVH in De Weekbode

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is