Geniet nu van gloednieuwe stadswandeling doorheen Izegem

Op 7 mei 2020, over deze onderwerpen: Erfgoed, Toerisme

Vanaf 7 mei kunnen wandelaars genieten van de gloednieuwe stadwandeling doorheen Izegem. De wandeling is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen de stadsgidsen, de toeristische dienst en Westtoer. Schepen van Toerisme Lisbet Bogaert (N-VA): “Wandelaars kunnen de route volgen via de brochure of  via de opvallende klinknagels en krijgen zo heel wat historische uitleg”.

 

Westtoer ondersteunt al jarenlang steden en gemeenten bij de creatie van wandelingen die stijlvol bewegwijzerd worden met klinknagels in messing. Ook Izegem heeft nu zo’n wandeling. Schepen Bogaert: “De klinknagels werden versierd met een afbeelding van Eperon d’Or.  De route start trouwens ook bij Eperon d’Or, waar de toeristische dienst en het museum van de stad gevestigd zijn. Daarna volgt een route van 6,5 kilometer doorheen  doorheen het centrum, de directe omgeving daarvan en een stukje van Emelgem. De dicht bebouwde kern wisselt af met het groengebied van het kasteelpark Blauwhuis en de kanaalzone. De brochure geeft je op 17 locaties historische, architecturale of actuele uitleg”.

 

Kaart voorlopig enkel op shop.westtoer.be

Volgens Lisbet Bogaert kost de viertalige brochure met kaart kost 3 euro. “Door de huidige COVID-19 maatregelen is de brochure momenteel enkel online te verkrijgen via de webshop van Westtoer. Bij het heropenen van de toeristische dienst in Eperon d’Or zal de kaart ook daar beschikbaar zijn”.

 

Ook zoektocht van De Leest gaat dit jaar door

Wie nog meer wandelen, kan ook deelnemen aan de  zoektocht van De Leest  die dit jaar al voor de tiende keer plaatsvindt. Specifiek voor gezinnen is er de leuke Blob-zoektocht naar de gestolen familiejuwelen in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof . Wandelen en kijken naar kunst kan dan weer met de Goed-Gevoel-wandeling. Als je ook andere delen van Izegem wil verkennen, kan dat via één van de wandelroutes die je kan downloaden op de website van Eperon d’Or.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is