Grote opmars van toerisme en overnachtingen in Izegem

Op 12 december 2017, over deze onderwerpen: Toerisme
Grote opmars van toerisme en overnachtingen in Izegem

Uit een rondvraag van schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) blijkt dat het toerisme en het aantal overnachtingen in Izegem aan een grote opmars bezig zijn.

“De trend bij de Izegemse B&B’s en het hotel is duidelijk. In vergelijking met vorig jaar is 2017 een topjaar”, zegt Himpe. “In bepaalde gevallen is er sprake van een stijging  van bijna 20 procent tot zelfs een verdubbeling. Dat is zeer opmerkelijk, want vorig jaar was er al een grote stijging door de Davidsfonds Zomerzoektocht.”

“In de eerste plaats zijn er tijdens de week veel handelsvertegenwoordigers en technici die gebruik maken van de overnachtingsmogelijkheden in de stad. Tijdens het weekend gaat het dan vooral om toeristen die van de centrale ligging van Izegem gebruik maken. De brouwerijen en Eperon d’Or vallen in de smaak en bepaalde toeristen komen zelfs specifiek daarvoor naar Izegem. Maar ook het fietstoerisme zit in de lift”, verduidelijkt de schepen. “Maar ook de herdenking van de Eerste Wereldoorlog brengt toeristen naar onze stad. Vooral toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en ook uit Duitsland kiezen Izegem als uitvalsbasis. Zo krijgt het Parkhotel nog altijd een pak rekruten van het Britse leger over de vloer die Ieper bezoeken. Meer en meer toeristen komen ook met de trein aan in onze stad. De rechtstreekse verbinding met de luchthaven van Zaventem is een belangrijke troef.”

“Uit de rondvraag blijkt dat de logiesuitbaters zeer positief zijn over de recente toeristische ontwikkelingen in Izegem. Eperon d’Or en de bezoekmogelijkheden van d’Oude Maalderij en het Bierkasteel zijn duidelijk uithangborden van onze stad aan het worden”, besluit de toerismeschepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is