Hoogconjunctuur voor Izegemse Kunstacademie

Op 9 oktober 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Onderwijs
Hoogconjunctuur voor Izegemse Kunstacademie

De Izegemse Kunstacademie zit duidelijk in de lift. “Sinds de oprichting van de Kunstacademie met de domeinen woord, beeld en muziek in 2015 is het aantal inschrijvingen met 30 procent gestegen”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

“Op 1 september 2015 ging de Kunstacademie van start. Toen werd het Izegemse filiaal van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst samengevoegd met de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Een schot in de roos, want het aantal inschrijvingen steeg van 1833 in het schooljaar 2014-2015 naar iets meer dan 2400 inschrijvingen dit schooljaar”, aldus de schepen.

“De twee nieuwe opleidingen theaterregie en productontwerp hebben hun start niet gemist”, verduidelijkt directeur Wim Belaen. “Voor de opleiding productontwerp wijken we nu trouwens ook uit naar het voormalige gemeentehuis in Emelgem. Enkele lokalen op de eerste verdieping bieden nu onderdak aan de nieuwe opleiding.”

“Niet alleen het aantal inschrijvingen is jaar na jaar aan het stijgen, ook het aantal unieke leerlingen in de Kunstacademie stijgt spectaculair sinds de oprichting van de Kunstacademie”, vult schepen Himpe aan. “In 2015-2016 waren er 1770 unieke leerlingen, dit schooljaar starten we met 2017 leerlingen.”

“Intussen werken we volop verder aan de plannen voor een nieuwe locatie voor de hoofdschool van de Kunstacademie in de voormalige drukkerij Strobbe. Daardoor kunnen we de domeinen woord, muziek en beeld die nu op verschillende locaties zitten, samenbrengen onder één dak en geïntegreerd samenwerken met de bibliotheek, de heemkundige kring en het historisch archief”, besluit Himpe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is