"Izegem meer en meer toeristische trekpleister"

Op 24 november 2018, over deze onderwerpen: Toerisme
"Izegem meer en meer toeristische trekpleister"

Het aantal overnachtingen in Izegem zit meer en meer in de lift. “Zowel toeristisch als zakelijk blijken de logiesmogelijkheden in onze stad sterk aan te trekken”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) die een rondvraag deed.

Verschillende logiesuitbaters hebben eenzelfde verhaal: 2018 was duidelijk een goed jaar voor het aantal overnachtingen. “Het toeristische aanbod in Izegem is de laatste jaren zeer sterk uitgebreid en dat wordt gesmaakt door mensen die activiteiten in De Leest bijwonen en blijven overnachten, Eperon d’Or bezoeken of naar het Bierkasteel of d’Oude Maalderij gaan”, verduidelijkt de toerismeschepen. “Ook het aanbod aan cafés en restaurants blijkt een grote troef voor de stad. Het valt op dat toeristen nu echt Izegem uitkiezen om een weekend te verpozen.”

Uitvalsbasis voor de ruime regio

“Meer en meer toeristen gebruiken Izegem ook als uitvalsbasis om de ruime regio te bezoeken. De herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog is daar zeker een belangrijke factor in, maar ook om Gent, Kortrijk of Brugge te bezoeken overnachten toeristen in Izegem”, aldus Himpe. “Tot zelfs Poolse en Chinese toeristen maken gebruik van de Izegemse logiesmogelijkheden en die internationale herkomst begint nu echt wel op te vallen.”

De centrale ligging van Izegem is daarbij een belangrijke troef. “Het valt op dat veel toeristen ook met de trein naar Izegem komen en  specifiek voor Izegem kiezen omwille van de bereikbaarheid via het knooppunt van de snelwegen”, besluit Kurt Himpe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is