Izegemse 11 juliviering belooft topper te worden

Op 2 juni 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

De Izegemnaren mogen zich verwachten aan een goedgevuld programma met onder meer volksspelen, cultuur en vooral veel gezang.

De organisatoren 11 juliviering met Nick Verschoot, Aynsley Bral, Erik Vantomme, Joris Demulder en Michael Debruyne. © JC

 

Op woensdag1 juni werd tijdens een persconferentie van het 11 julicomité een tipje van de sluier gelicht over de komende 11 juliviering. Het comité organiseert dit jaar maar liefst 11 activiteiten in en rond Izegem. Met deze waaier aan activiteiten willen ze zoveel mogelijk Izegemnaren bereiken. Zo is er onder meer de Interclub kampioenschap manillen, een petanquetoernooi, de vinkenzetting, een Vlaamse filmavond in De Leest en de wandeling 'Nooit meer oorlog'.

Uiteraard ontbreekt ook deze keer het volksfeest op de Grote Markt niet. Op 10 juli is iedereen welkom vanaf 14 uur. Wat valt er zoal te beleven? De Kip van Troje met 'gekke kapsels', springkastelen, een schminkstand, speelbuis, balonman, rondtrekkend muziekbandje enz.

Om 16 uur staat het populaire Vlaanderen Zingt op het programma. Vlaanderen Zingt laat in samenwerking met steden en gemeenten zoveel mogelijk mensen samen zingen op markten en pleinen. Izegem verwelkomt Wim Leys en zijn partyband. Nadien is er een grote zanghappening met podiumzangers. Presentator van dienst is niemand minder dan Donaat Deriemaeker.

 

Bron: VAD - JC op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is