Izegemse bibliotheek lanceert reispas voor kinderen en jongeren

Op 8 juli 2020, over deze onderwerpen: Jeugd, Toerisme

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren een reispas afhalen in de bibliotheek. “Met de actie willen we de kinderen stimuleren en uitdagen om zes boeken te lezen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

 

“De coronacrisis had ook een stevige impact op kinderen en jongeren. Door de tijdelijke sluiting van scholen en bibliotheken hadden ze de voorbije maanden veel minder kansen om met boeken in contact te komen. Er werden creatieve alternatieven aangeboden, van afhaalbibs tot digitale lees- en leerplatformen, maar uiteraard zijn er ook daar drempels. De zomer wordt voor velen een thuisblijfvakantie en dat biedt kansen voor de bibliotheek”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.
 

“Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen tussen 1 juli en 31 augustus in de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestrips, waar telkens een genre bij hoort van historische boeken en dierenverhalen tot strips... Ze worden dus uitgedaagd om deze zomer zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek”, aldus schepen Himpe.

.Met deze actie wil de bibliotheek meer kinderen stimuleren om te lezen en hen aansporen om genres buiten hun comfortzone te verkennen. Bovendien wil de bib zichzelf in de kijker zetten als dé plek om deze zomer de vrije tijd zinvol in te vullen.”

 

Mooie prijzen

“Ten laatste op 31 augustus worden alle reispassen verzameld in de bibliotheek. De organisatie Iedereen Leest  organiseert een grote loting en voorziet een mooie prijzenpot.  Maar ook de Izegemse stadsbibliotheek voorziet een aantal leuke prijzen en loot al enkele winnaars uit tijdens de zomervakantie”, besluit bibliotheekschepen Himpe.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is