Jong ondernemerstalent

Op 1 december 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Onderwijs

IZEGEM - In zaal Meilief van het stadhuis werd de aftrap gegeven van de mini-ondernemingen en studentenbedrijven. Leerlingen uit de Prizmascholen campus Idp en campus College doen immers ervaring op door zelf aan het ondernemen te slaan. In totaal zijn nu vijf studentenbedrijven en twee mini-ondernemingen gestart.

“Het is een jaarlijkse traditie dat we die ondernemingen in het stadhuis ontvangen voor de startvergadering”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). “De leerlingen kiezen hiermee niet voor een gemakkelijke opdracht. Het is stap voor stap samen bouwen aan een succes: een product kiezen, functies in de onderneming verdelen, een ondernemingsplan opstellen, aandelen verkopen, leveranciers zoeken, verkoop organiseren, een boekhouding bijhouden en uiteindelijk de onderneming afsluiten en de aandeelhouders hopelijk belonen met winst”, somt Himpe op.

“Maar dat laatste is natuurlijk niet het belangrijkste. De klemtoon ligt op samenwerken en op het proeven van ondernemerschap. En iedereen is ervan overtuigd dat meer ondernemerschap een van de recepten is om de economie aan te zwengelen.”

 

Bron: MI - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 01.12.2017, p. 17

 

KW De Weekbode Izegem, 01.12.2017, p. 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is