Minister Weyts investeert opnieuw in Izegemse scholen

Op 16 maart 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) opnieuw in twee scholen in Izegem.  Nadat Weyts eerder al investeerde in de Heilige Familie-school krijgen nu ook de basisscholen Sint-Rafaël en Heilig Hart samen ruim 200 000 euro voor de aanpassing van hun sanitaire voorzieningen.  “Dit is heel mooi nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van de twee scholen”, reageert fractieleider Hein Depoorter van N-VA Izegem tevreden.

 

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. “Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst  zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden”, weet Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens.

 

Ruim 200 000 euro voor vernieuwing sanitair

Zo investeert de Vlaamse minister via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs ook in twee katholieke basisscholen in Izegem.  “Basisschool Sint-Rafaël in de Baronielaan krijgt 24 862,03 euro voor de renovatie en uitbreiding van de sanitaire blok.  Daarnaast is er een toelage van  180 829,96 € voor de Heilig Hart-school in de Roeselaarsestraat. Dit bedrag is voorzien voor het  slopen van de bestaande sanitaire blok en het bouwen van een nieuw dat voldoet aan de huidige voorwaarden.  Dit is opnieuw heel mooi nieuws voor heel wat  leerlingen en leerkrachten in onze stad, zijn krijgen nu betere schoolgebouwen”, aldus fractieleider Hein Depoorter van N-VA Izegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is