Molenwiek van en voor buurtbewoners

Op 23 juni 2017, over deze onderwerpen: Patrimonium, Wijkontwikkeling

IZEGEM - Vorige zaterdagvoormiddag waren heel wat buurtbewoners aanwezig op de opening van het nieuwe buurtgebouw Molenwiek aan de Karel de Goedelaan op de wijk Bosmolens.

De eerste infovergadering in de parochiezaal aan de Leenstraat dateert al van 21 mei 2014. Daarin kwam er jarenlange frustratie over een vervuilde omgeving, flink wat overlast en een onveiligheidsgevoel aan de oppervlakte. Op 3 maart 2017 werd het werk na een bouwtijd van zeven maanden opgeleverd.

Schepen van Patrimonium Caroline Maertens is blij dat met de verkavelaar Hectaar akkoord ging om beide groenzones aan elkaar te koppelen. “Die zone zal het gebouw ook verbinden met de nieuwe bewoners in de omgeving van de Molenwiek.”

“Begin juli gaat de speelpleinwerking er van start, vanaf september kunnen de verenigingen en de burgers de polyvalente zaal huren voor welomschreven activiteiten. Het concept van het gebouw laat dubbel gebruik toe van sport en ontmoeting. Voetbal in combinatie met een zaal met ruime keuken, waar kooklessen en workshops kunnen georganiseerd worden. Het is het eerste stadsgebouw dat toegang verleent via een badgesysteem, gekoppeld aan de periode van reservering. Dat betekent een besparing van energie na het verlaten van het buurtgebouw. Om vandalisme en overlast te vermijden is er camerabewaking, het aanwezige geluidssyteem is er een met begrenzing en bij verhuur wordt een duidelijke afsprakennota opgesteld.”

Peter van gebouw

Peter van het gebouw is José Parmentier uit de Pieter De Coninckstraat. Hij zal toezicht houden en het bestuur informeren als er iets mis dreigt te lopen. Na de vakantie worden dan de nieuwe speeltoestellen ingeplant.

“De naam Molenwiek kwam uit de wedstrijd en werd gesuggereerd door Jean-Pierre Verfaillie, een voormalige bakker. Molen is een referentie naar de naam Bosmolens, wiek is ook het Izegems voor wijk en ontmoetingsplaats. Het gebouw is van en voor jullie!”. Peter José Parmentier heeft de hele opbouw meegemaakt en is blij met het resultaat.

“De genoemde overlast zal tot nul herleid worden. Ook komen er nog zitbanken op het terras onder de luifel. Na de eerste ervaringen bij verhuur kunnen er nog extra koelkasten bijkomen. Er zijn tafels en stoelen voor zowat tachtig personen, er is een keuken waarin alles kan opgewarmd worden. Het eten en drinken zal de huurder zelf moeten meebrengen, samen met het bestek. Ik wil dit peterschap blijven op mij nemen omdat ik daarin gesteund wordt door mijn vrouw Daniëlla Spriet,” besluit José. 

 

Bron: LDB - Foto CLY, KW De Weekbode Izegem, 23.06.2017, p. 17

 

KW De Weekbode Izegem, 23.06.2017, p. 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is