Museum Eperon d'Or in Izegem stoomt door naar 20.000 bezoekers

Op 2 december 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Toerisme
Afbeelding: kw.be

De bezoekersteller van het Izegemse museum Eperon d'Or staat al op 18.000. "Een zeer groot succes voor ons museum dat pas in juni opende", zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

"We denken het openingsjaar te kunnen afsluiten met 20.000 bezoekers, want er zijn al heel wat groepsbezoeken gereserveerd voor december", klinkt het. Met 5.000 bezoekers was de voorbije maand een topper voor het Izegemse museum Eperon d'Or. "Het volksfeest bracht alleen al 2.700 bezoekers naar het museum en zorgde voor heel wat mond-aan-mondreclame", aldus Kurt Himpe.

"Om de vele groepsbezoeken kwaliteitsvol te laten verlopen, werd geïnvesteerd in een draadloos rondleidingsysteem. Zo kunnen gidsen in het museum een groep uitleg geven zonder dat de informatie verloren gaat door achtergrondlawaai."

Digitale fotodatabank

"Het museum beschikt samen met de heemkundige kring Ten Mandere over een gigantisch en interessant fotoarchief dat we maximaal willen gebruiken", zegt conservator Hilde Colpaert.

De Izegemse gidsen beschikken nu ook over tablets om die foto's aan groepen te tonen. "Een zeer handig systeem om in het museum historische foto's te tonen tijdens rondleidingen", verduidelijkt Chantal Bracke, voorzitter van de Izegemse Gidsenkring. "Ook tijdens de stadswandelingen zal het systeem gebruikt worden om deelnemers aan de hand van fotomateriaal onder te dompelen in de geschiedenis van de stad."

 

Bron: kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is