Museumsite Eperon d’Or stoomt op naar nieuw bezoekersrecord

Op 26 november 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Toerisme
Museumsite Eperon d’Or stoomt op naar nieuw bezoekersrecord

De Izegemse museumsite Eperon d’Or blijft het goed doen. “Voor 2018 stomen we op naar een nieuw bezoekersrecord”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

“2017 was het eerste volledige jaar dat het nieuwe museum geopend was en dat werd afgesloten met 20.299 bezoekers. Momenteel staat de teller voor 2018 met de effectieve bezoekers en de reservaties al bijna op 21.000 bezoekers, wat nu al een nieuw record is”, verduidelijkt Himpe. “Vooral september en november waren topmaanden en dat is niet toevallig. In september was er Open Monumentendag en dat was voor het museum een ware overrompeling. Deze maand was er onder andere de Internationaal Schoenenconferentie die voor de eerste keer in izegem georganiseerd werd, de opening van de gerenommeerde tijdelijke tentoonstelling Bata Heritage, de start van de reeks cultuurwandelingen en de Sinterklaasactie.”

Onroerenderfgoedprijs

“Eperon d’Or won in oktober de Onroerenderfgoedprijs en dat zorgt ook voor extra bezoekers en reservaties”, zegt conservator Hilde Colpaert. “De bezoekers komen niet alleen naar Eperon d’Or voor het ruime verhaal van schoenen en borstels en voor het streekbezoekerscentrum, ook het prachtige art deco-gebouw zelf blijkt meer en meer een trekpleister.”

Voormalige elektriciteitscentrale

Intussen wordt volop verder gewerkt aan de plannen om de voormalige elektriciteitscentrale die op een boogscheut van Eperon d’Or ligt te restaureren. “Daar is de grootst bewaarde stoommachine van het land te bewonderen en de elektriciteitscentrale willen we dan ook uitbouwen tot een volwaardige tweede pijler van de industriële erfgoedsite Eperon d’Or”, besluit schepen Himpe.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is