N-VA stelt actieplan "Veiligheid 2013-2018" voor

Op 28 juni 2012

Veiligheid behoort tot de kwaliteit van het leven. Voor de N-VA heeft de overheid de plicht om de veiligheid van alle burgers te verzekeren en onveiligheid integraal en – zo nodig – radicaal aan te pakken.

De N-VA zet zich echter af tegen een al te simpele voorstelling ervan. Veiligheid is zeker een kwestie van ‘meer blauw op straat’, maar ook van burgers die hun verantwoordelijkheid opnemen voor zichzelf, voor elkaar en samen met anderen. Slechts als gemeenschap kunnen we erin slagen de risico’s op onveiligheid te beperken.

Veiligheid is dus meer dan een goedwerkende politie en justitie. De remedie tegen onveiligheid ligt in de eerste plaats in de aanpak van de voedingsbodem ervan. De N-VA wil daarom een doeltreffend preventiebeleid op alle vlakken en op alle niveaus: onderwijs, werkgelegenheid, armoedebestrijding, huisvesting en inburgering. Indien preventie niet slaagt, moeten politie en justitie hun werk kunnen doen. Veiligheid vraagt dan ook een integrale aanpak. Gemeenten en steden spelen daarin een belangrijke rol.

Ook Izegem kent de veiligheidsproblemen die een kleine stad eigen zijn: inbraken in woningen en handelszaken (ramkraken, homejackings), vandalisme, drugsmisbruik, vechtpartijen, enzovoort. Zonder daarin te overdrijven ontstaat de indruk dat dergelijke vormen van criminaliteit in  onze stad steeds vaker voorkomen. De afgelopen twee jaar zijn nachtelijke vechtpartijen in de uitgaansbuurt zeker geen zeldzaamheid meer. En de recente inbrakenplaag – mogelijk het werk van Noord-Franse dievenbendes – heeft de aandacht van elke Izegemnaar getrokken.

Met enkele concrete maatregelen wil N-VA Izegem daarom tijdens de volgende bestuursperiode een betere aanpak van de onveiligheid verzekeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is