Nieuw e-boekenplatform van bibliotheek populair bij Izegemnaren

Op 20 november 2020, over deze onderwerpen: Bibliotheek en stadsarchief

De Izegemse bibliotheek stapte twee maanden geleden in een nieuw e-boekenplatform. “In die twee maanden werden al enkele honderden boeken geleend”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

 

“Tijdens de twee maanden steeg niet alleen het aantal geleende e-boeken, ook het aantal gebruikers nam al toe. De opstartfase van het nieuwe concept is alvast positief en in deze periode is het e-boekenplatform een ideale mogelijkheid voor de lezer om aan de nodige boeken te geraken zonder naar de bibliotheek te moeten komen”, verduidelijkt schepen Himpe. “In een eerste fase was er een aanbod van 2.500 titels, intussen is de collectie uitgebreid tot 6.000 boeken.”

“Via het platform dat via de website van de bibliotheek kan geraadpleegd worden, kunnen leners telkens twee e-boeken lenen, twee e-boeken reserveren en elk boek maximaal zes weken houden. Over boetes hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken, want na zes weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Vivlio”.

 

Record aantal uitleningen tijdens voorbije periode

De Izegemse bibliotheek is ook toegankelijk om materialen te ontlenen, zoals boeken, strips, cd’s, dvd’s en spelmateriaal. “We stellen vast dat de dienstverlening van de bibliotheek in deze bijzondere omstandigheden zeer gesmaakt wordt bij de Izegemnaar. Door de maatregelen is het aantal bezoekers op hetzelfde ogenblik beperkt tot twintig, maar ouders kunnen uiteraard vergezeld worden van hun kinderen om een keuze te maken uit de ruime collectie”, zegt Nicolas Cappelle.

“Tijdens de week voor en de eerste week van de herfstvakantie noteerde de Izegemse bibliotheek ook een record aantal uitleningen”, aldus schepen Kurt Himpe. “Ongeveer 11.500 collectiestukken gingen de deur uit, waarvan bijna 4.000 jeugdboeken. Ook de strips waren met meer dan 2.000 uitleningen zeer gegeerd. De Izegemse bibliotheek beschikt ook nog altijd over een ruime collectie dvd’s en die werden in die periode meer dan 1.000 keer uitgeleend.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is