Nieuwe theaterstoelen voor cultuurhuis De Leest

Op 18 juli 2024, over deze onderwerpen: Cultuur
Nieuwe zitjes cultuurhuis De Leest

Deze zomer wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de theaterstoelen in het Izegemse cultuurhuis De Leest. “De tribune dateert van 2009 en de theaterstoelen en de vloerbekleding waren aan vernieuwing toe”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

Het gaat om een zeer grote investering die ook nodig was. Niet alleen worden de theaterstoelen vernieuwd, de tribune krijgt ook een nieuwe vloerbekleding met LED-verlichting op de trappen. De tribune zelf, die nog in uitstekende staat is, wordt niet vervangen”, verduidelijkt de schepen.

De werken worden in de zomervakantie uitgevoerd, zodat de programmatie en de zaalverhuur niet in het gedrang komen. De vernieuwingsoperatie duurt iets langer dan twee weken. 

De vroegere zitjes waren in grijstinten en nu is er gekozen voor mooie warme kleuren die de grote zaal een heel andere aanblik geven. De achterwand van de theaterzitjes en de armleuningen zijn in hout afgewerkt, wat het onderhoud ten goede zal komen”, zegt cultuurschepen Himpe. “De oude theaterzitjes krijgen trouwens een tweede leven in het auditorium van Prizma Campus College.

Tijdens de vernieuwingswerken werd ook de techniekruimte boven in de zaal wat uitgebreid, zodat ook de theatertechnici wat meer comfort hebben.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is