Opnieuw markt op zaterdag in Izegem

Op 20 mei 2020, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Door de coronamaatregelen kon de zaterdagmarkt in Izegem enkele weken niet plaatsvinden. Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad kan de marktbezoeker vanaf zaterdag 23 mei. opnieuw terecht op de Grote Markt en de Korenmarkt. De markt gaat door van 8u30 tot 12u30.

“We zijn heel blij dat we opnieuw van start kunnen met de zaterdagmarkt, zowel voor de marktkramers als de vele trouwe bezoekers van de markt”, vertelt schepen van lokale economie Lisbet Bogaert. “Uiteraard zijn er wel wat richtlijnen aan verbonden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

 

Éénrichtingsverkeer en maximum 280 bezoekers

Om voldoende afstand te kunnen bewaren tussen de verschillende bezoekers zullen telkens maximum 280 mensen tegelijk toegang krijgen tot de markt. Om steeds zicht te hebben op het aantal aanwezige bezoekers, zal een vaste in- en uitgang aangeduid worden. De ingang zal je vinden op de Grote Markt, ter hoogte van electrozaak Vervaecke en het LED-scherm. De uitgang zal geïnstalleerd worden op de Korenmarkt, ter hoogte van het stadhuis en de centrumbrug. Bezoekers zullen een vaste looprichting moeten volgen doorheen de volledige markt, waardoor contact met andere bezoekers zoveel mogelijk beperkt wordt.  “Zowel bij de ingang als de uitgang zullen we een zuil met ontsmettende handgel voorzien. We vragen de bezoeker ook om het bezoek aan de markt goed te plannen en enkel te komen om gericht boodschappen te doen. Het is niet de bedoeling om er een gezinsuitstap van te maken”, benadrukt schepen Bogaert.

 

Parkeren

De marktbus zal voorlopig nog niet opnieuw uitrijden. Wie met de wagen naar de zaterdagmarkt komt, kan gratis parkeren op de goederenparking of aan de brandweer. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de fietsenstalling onder de centrumbrug.

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is