Opvallende beslissingen Meerjarenplan:

Op 22 november 2013

In de planning is opgenomen dat in de Sint-Rafaëlskerk een private buitenschoolse kinderopvang kan worden ondergebracht als het bisdom beslist de kerk te ontwijden. De stad trekt daar in 2015 een half miljoen euro voor uit.

Het masterplan voor sportsite Krekel-Zuid be voert de stad tussen 2015 en 2019 uit en zal 3,8 miljoen euro kosten. Het gaat om de afbraak van de oude tribune, de bouw van een nieuwe, de aanleg van een kunstgrasveld en de renovatie van de atletiekpiste.

Het gebouw waar het Borstelmuseum nu zit, verkoopt de stad eens het museum verhuist naar de nieuwe locatie in Eperon d'Or.

De Stedelijke Academie voor Muziek en woord en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten fusioneren. Daar staat voorlopig nog geen nieuwbouw voor gepland.

De komende jaren krijgen de Vijfwegen hun rotonde, komt er een veilig fietspad in de Krekelmote- en Ambachtenstraat en is er de tweede fase van de heraanleg van de Roeselaarsestraat.

Er komt een centrale uitleendienst en een snelloket voor kleine verrichtingen.

Er komt ook een sms-systeem waarbij bijvoorbeeld de bib verwittigt als boeken gereserveerd zijn. Het evenement Autoloos Gordelen vindt vanaf nu tweejaarlijks plaats. (VDI)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is