Stamboom uitpluizen voortaan pak makkelijker

Op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Erfgoed

IZEGEM - De Izegemse en Kachtemse parochieregisters zijn binnenkort digitaal beschikbaar via de website van het Rijksarchief. Izegem is een van de laatste West-Vlaamse steden waarvan de registers nog niet gedigitaliseerd werden.

Het Brusselse Rijksarchief heeft de parochieregisters recent uit het stadsarchief gehaald. "Voor Izegem start dat register in 1606, maar er is meer", zegt archiefschepen Kurt Himpe (N-VA). "Ook de registers met de dopen, huwelijken en begrafenissen gaan naar het Rijksarchief om gedigitaliseerd worden. De mensen van de Rijksarchieven van Brugge en Kortrijk zullen de oude microfilms vervangen." Bertrand Nolf van heemkundige kring Ten Mandere en vrijwilliger van het Izegemse stadsarchief is tevreden. "Via de website van het Rijksarchief zal ook het brede publiek de registers eindelijk kunnen raadplegen."

Heel wat historici en vooral genealogen waren vragende partij om hun onderzoekswerk voor onder meer het opmaken van stambomen te vergemakkelijken. "In West-Vlaanderen is Izegem een van de laatste steden waarvan deze registers nog niet digitaal ter beschikking waren. Dat verandert dus binnenkort", besluit de schepen. 

 

Bron: VDI op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 07.06.2017, p. 18

 

Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 07.06.2017, p. 18

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is