Succesvolle zomermaanden voor Eperon d’Or

Op 31 augustus 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Toerisme
Succesvolle zomermaanden voor Eperon d’Or

De zomermaanden waren voor het Izegemse museum Eperon d’Or een groot succes. “Meer dan 1.600 mensen bezochten Eperon d’Or”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA). “Er waren zelfs meer individuele bezoekers dan groepsbezoeken en dat is een succes in een warme zomervakantie. Er kwam gisteren zelfs een man van 84 jaar oud uit de meer dan 500 kilometer ver gelegen Duitse partnerstad Bad Zwischenahn naar Eperon d’Or gefietst.”

“Intussen staat de bezoekersteller sinds de opening vorig jaar in juni al op meer dan 31.000 bezoekers. Tijdens de komende maanden staan er nog een reeks grote activiteiten op het programma, zoals Open Monumentendag, de cultuurwandeling en het Internationaal Schoenencongres en zijn er nu al meer dan 5.200 groepsbezoekers gereserveerd.”

Onroerenderfgoedprijs 2018

Eperon d’Or is laureaat voor de Onroerenderfgoedprijs 2018. “Tot en met 9 september is het mogelijk om te stemmen voor Eperon d’Or en zo maken we ook kans op de publieksprijs. Op 5 oktober wordt de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs 2018 bekendgemaakt. Doordat we laureaat zijn, trekt Eperon d’Or al heel wat bezoekers uit heel Vlaanderen aan”, besluit de schepen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is