Thesisprijs Stad Izegem

Op 9 maart 2020, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur, Erfgoed
thesisprijs stad Izegem
Thesisprijs stad Izegem overhandigd aan laureaat Sam Geldof

Op donderdag 5 maart overhandigde schepen van Bibliotheek Kurt Himpe tijdens een officiële plechtigheid in de bibliotheek de thesisprijs van de stad Izegem aan laureaat Sam Geldof. Hij hield tijdens de plechtigheid ook een lezing over zijn masterproef waarna hij een cheque ter waarde van 800 euro ontving. Het is de eerste keer dat de thesisprijs uitgereikt werd.

Hij is oud-leerling van Prizma Campus VTI en studeerde af als architect aan de Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas (KU Leuven). Zijn masterproef “Structuur als Architectuur-Generator” bestudeert hoe een architecturaal idee kan geïnspireerd worden vanuit de structuur van bestaande gebouwen. Voor de concrete uitwerking van zijn masterproef nam Izegemnaar Sam Geldof de gebouwen van drukkerij Strobbe onder de loep. Die gebouwen vormen het onderwerp van een groots project van de stad Izegem. Tijdens deze bestuursperiode willen men de site Strobbe omvormen tot een nieuwe thuis voor de bibliotheek, de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en de heemkundige kring. Plannen die meer en meer concreet worden en die een boeiende uitdaging vormen tijdens de volgende jaren.

“Grote maquette van masterproef in bibliotheek”

Al te vaak verdwijnen thesissen van studenten roemloos in een kast. En dat is een spijtige zaak. Thesissen zijn vaak heel interessant om er méér mee te doen. Daarom werd de thesisprijs in het leven geroepen. Niet alleen om een meerwaarde te creëren voor de master- of bachelorproeven, maar ook om studenten aan te moedigen een Izegems onderwerp te kiezen voor de thesis. De stad Izegem hoopt dat andere studenten het voorbeeld van deze laureaat volgen. De volgende thesisprijs wordt uitgereikt in 2021.

De grote maquette van de voormalige drukkerij Strobbe die bij de masterproef hoort, krijgt een plaats in de leeszaal van de bibliotheek. Een heuse publiekstrekker die de bibliotheekbezoeker even meeneemt in de droomwereld van de laureaat om van de drukkerij een bibliotheek te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is