Unieke reizigerskoffer onder nieuwe aanwinsten voor Eperon d’Or

Op 21 maart 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Toerisme
Unieke reizigerskoffer onder nieuwe aanwinsten voor Eperon d’Or

Tijdens de zitting van maart aanvaardde de Izegemse gemeenteraad een hele reeks aanwinsten voor het stadsmuseum Eperon d’Or. “Daaronder zitten opnieuw heel wat waardevolle collectiestukken”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Eperon d’Or krijgt elk jaar heel wat schenkingen te verwerken. “In 2017 waren dat opnieuw tientallen aanwinsten, zowel aankopen als schenkingen, van mensen buiten Izegem en uiteraard ook van veel Izegemnaars.”

“Een blikvanger onder de schenkingen is een unieke reizigerskoffer, gevuld met tien paar schoenen met gevlochten bovenleders. Eperon d’Or was hierin gespecialiseerd tegen het einde van de jaren 1950”, verduidelijkt de schepen. “De koffer werd aangetroffen op de zolder in het ouderlijk huis Vandommele in de Brugstraat en geschonken door Rik Vandommele en zijn familie en zowel de koffer als de schoenen zijn na al die jaren nog in schitterende staat. De band tussen de koffer en Eperon d’Or maakt deze aanwinst echt wel bijzonder en uniek”, besluit schepen Himpe.

 

Unieke reizigerskoffer onder nieuwe aanwinsten voor Eperon d’Or

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is