Vanaf de paasvakantie ook speelpleinwerking in Kachtem

Op 6 maart 2020, over deze onderwerpen: Jeugd

Het stadsbestuur van Izegem voorziet vanaf de paasvakantie ook een aparte speelpleinwerking in deelgemeente Kachtem.  Izegem investeert in totaal 18 000 euro voor de aankoop van materiaal en de vergoeding van de animatoren. Schepen van Jeugd Lothar Fey (N-VA): “ Zo organiseren we voortaan zowel in Izegem, Kachtem, de Bosmolens als in Emelgem een volwaardige speelpleinwerking. We mikken in totaal op 350 jongeren die op de vier locaties naar het speelplein komen”.

 

Vanaf de volgende schoolvakantie kunnen kinderen ook terecht op de nieuwe speelpleinwerking in Kachtem.  Lothar Feys: “Verzamelen gebeurt in ’t Sok waar er ook binnenactiviteiten zullen plaatsvinden. De buitenactiviteiten zullen doorgaan op het speelplein Haverhof. De jeugddienst zoekt trouwens nog heel wat animatoren die willen meewerken op het speelplein”.

 

Laatste stap in decentralisering

Negen jaar geleden was er slechts één speelpleinwerking in Izegem aan het JOC in de Krekelstraat met in totaal 100 kinderen. "De N-VA maakte toen de keuze om te decentraliseren en een speelpleinwerking zo dicht mogelijk bij huis te organiseren. Zo kunnen kinderen ondertussen terecht in het JOC,  de Tuinwijk in Emelgem en aan de Molenwiek op de Bosmolens. Vanaf de paasvakantie is  er ook een volwaardige speelpleinwerking in Kachtem”, weet Schepen Feys.  “Op die manier bedienen we zowel de verschillende gebieden in Izegem.  Met de nieuwe locatie in Kachtem mikken we in totaal op 350 kinderen die speelpleinwerking volgen in onze stad.  Niet alleen in de paasvakantie maar ook in de zomermaanden kunnen kinderen terecht in Kachtem.  Tenslotte verhuist Babbeloe, de werking voor kinderen met een beperking naar school De Zonnebloem in het centrum van Izegem”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is