Virginie Derumeaux op plaats 14 Kamer voor N-VA

Op 11 februari 2019
Sander Loones - Virginie Derumeaux - Bert Maertens

IZEGEM – Izegems gemeenteraadslid Virginie Derumeaux is kandidaat op de Kamer-lijst van de N-VA. “Ik ben er klaar voor om vanop plaats 14 erin te vliegen”, zegt Virginie enthousiast. De volledige lijsten voor Kamer en Vlaams Parlement werden zaterdag 8 februari goedgekeurd door de nationale partijraad van de N-VA.

Dat Sander Loones uit Koksijde de Kamerlijst voor N-VA in West-Vlaanderen zou trekken, stond al vast. Yngvild Ingels uit Menen, nieuwkomer in de politiek gespecialiseerd in het veiligheidsbeleid, wordt zijn running mate op de tweede plaats. Op plaats drie staat Björn Anseeuw, parlementslid en schepen uit Oostende. Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens uit Izegem is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Nieuwkomer Maaike De Vreese uit Brugge komt op de tweede plaats. Op het kabinet van Theo Francken bouwde zij heel wat ervaring op in het migratiebeleid. Op de derde plaats komt Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen in Kortrijk Axel Ronse.

We sluiten aan op de traditie van Geert Bourgeois die jong en nieuw talent steeds kansen gaf om zich te bewijzen. We zijn bijzonder tevreden om met een gedreven, vernieuwde én politiek ervaren groep kandidaten naar de kiezer te kunnen trekken. Virginie past dan ook perfect in onze ploeg”, aldus Bert Maertens, lijsttrekker Vlaams Parlement.

Virginie (41) is getrouwd met Kristof Holvoet en mama van Amélie en tweelingbroers Loïc en Jérôme. “Als apotheker combineer ik al 18 jaar ondernemerschap en zorgzaamheid, waarvan 14 jaar in Izegem. Als voorzitter trek ik samen met een fantastisch team van ouders aan de kar van de ouderraad, want met kleine dingen maak je een groot verschil”, zo vertelt Virginie. Virginie is sinds begin dit jaar gemeenteraadslid in haar thuisstad Izegem.

Deze verkiezingen worden enorm belangrijk. Het is alle hens aan dek. Willen we dat Brussel blijft hervormen, of gaan ze alles afbreken wat we de laatste jaren hebben opgebouwd? Zullen we de grenzen strakker beschermen, of komen er nog meer transitmigranten in West-Vlaanderen? Worden de belastingen voor onze KMO’s verder verlaagd, of krijgen we nieuwe taksen? Daar gaan deze verkiezingen over”, aldus Sander Loones, lijsttrekker voor de Kamer. “En de N-VA heeft de laatste jaren bewezen dat we op die domeinen van aanpakken weten. Met onze ijzersterke ploeg en vol enthousiasme trekken we naar de kiezer”, zo besluit Bert Maertens.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is