Vlaamse subsidie voor Internationale Schoenconferentie in Izegem

Op 25 september 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Toerisme
Vlaamse subsidie voor Internationale Schoenconferentie in Izegem

Eperon d’Or ontvangt van Vlaams minister-president en minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) een subsidie van bijna 13.000 euro voor de organisatie van de Internationale Schoenconferentie. “Dat geeft de conferentie nog meer uitstraling en een belangrijke impuls voor de organisatie ervan”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

De Internationale Schoenconferentie vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 november. De achtste editie van de Conferentie vindt voor de eerste keer plaats in Izegem. Het congres wordt om de drie jaar georganiseerd en brengt academici, erfgoedwerkers, studenten, ambachtslui en ontwikkelaars uit heel Europa samen. Tot nu toe was dit altijd in Zlin, dé Tsjechische schoenenstad bij uitstek en de thuisbasis van de internationale schoenproducent Bata. Zlin is sinds 1995 een partnerstad van Izegem. “Twee jaar geleden trok ik naar Zlin om het internationaal congres naar Izegem te halen. Met een positief resultaat. Een goede zaak voor Izegem en voor de industriële erfgoedsite Eperon d’Or, die daardoor onmiddellijk een internationale uitstraling krijgt”, zegt schepen Himpe.

Het thema van het congres is ‘Vakmanschap en duurzaamheid in historisch en actueel perspectief’. Het programma van het congres voorziet in een combinatie van boeiende lezingen en interessante bezoeken.

“Intussen zijn er voor het congres al tientallen inschrijvingen uit het binnen- en buitenland”, besluit de schepen. Inschrijven kan nog via www.eperondor.be.

 

Vlaamse subsidie voor Internationale Schoenconferentie in Izegem

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is