Winnaars fotowedstrijd ontvangen in stadhuis

Op 14 december 2015, over deze onderwerpen: Cultuur, Landbouw

Op maandag 14 december reikte de Cel Land- en tuinbouw van de Izegemse Economische Raad de prijzen uit van de tweede editie van de fotowedstrijd. Jurgen de Meulenaere sleepte de eerste prijs in de wacht.

“Met de fotowedstrijd wilden we de land- en tuinbouw op het Izegemse grondgebied in de kijker zetten”, stelt voorzitter Christophe Decaigny. “Hoewel Izegem gekend staat als een woon- en industriestad is er ook nog veel landbouwgebied in onze stad. Om de Izegemnaar aan te zetten eens kennis te maken met deze open ruimte organiseerden we een fotowedstrijd.”

“De tweede editie van de fotowedstrijd werd een succes”, aldus schepen van Landbouw Kurt Himpe. “Vorig jaar waren er 9 deelnemers met 26 ingezonden foto’s, voor de tweede editie tekenden 13 deelnemers present en werden 35 foto’s ingediend. Enkele deelnemers van de vorige editie waagden opnieuw hun kans, maar er waren vooral nieuwe deelnemers. Deelnemers konden een of meer originele foto’s inzenden, maar er moest een duidelijk herkenbaar element zijn dat de foto op het Izegemse grondgebied genomen werd.”

De Cel Land- en tuinbouw koos uit de inzendingen drie winnaars en het werden drie Izegemnaars. De eerste prijs ging naar Jurgen de Meulenaere, Johny Penninck werd tweede en Davy Tandt, een van de winnaars van de eerste editie, behaalde een derde plaats. Ze ontvingen een waardevol pakket groenten en fruit of vleesproducten uit Izegem. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is