Mobiliteit

Voldoende parkeermogelijkheid in het centrum van de stad is zeer belangrijk. Daarom sloten we tijdens deze bestuursperiode een contract af met een parkeerbedrijf voor een efficiënte controle. Daardoor zijn er nu nieuwe parkeerautomaten en zijn er door een gerichter gebruik van de gratis randparkings meer beschikbare plaatsen in het centrum.

Met de invoering van grote parkeerborden worden autobestuurders ook beter naar de verschillende betalende en gratis parkings geleid.

Maar ook de opmaak van een trage wegenplan is een belangrijke beslissing. Eén grote realisatie is alvast de trage wegverbinding op “Wandel op de Mandel”.

Nieuws over dit onderwerp

Na de zomervakantie ook Blue-bike in Izegem

In het najaar zullen er ook in de stad Izegem deelfietsen ter beschikking zijn. “De principiële overeenkomst met de organisatie Blue-bike is afgesloten en er zullen twaalf fietsen ter beschikking zijn …

“Naar nultolerantie in schoolomgevingen”

De politiecontroles in de Izegemse schoolomgevingen worden opgevoerd. “Na overleg met korpsoverste Curd Neyrinck en hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone RIHO zal er daarbij vanaf nu …