Mobiliteit

Voldoende parkeermogelijkheid in het centrum van de stad is zeer belangrijk. Daarom sloten we tijdens deze bestuursperiode een contract af met een parkeerbedrijf voor een efficiënte controle. Daardoor zijn er nu nieuwe parkeerautomaten en zijn er door een gerichter gebruik van de gratis randparkings meer beschikbare plaatsen in het centrum.

Met de invoering van grote parkeerborden worden autobestuurders ook beter naar de verschillende betalende en gratis parkings geleid.

Maar ook de opmaak van een trage wegenplan is een belangrijke beslissing. Eén grote realisatie is alvast de trage wegverbinding op “Wandel op de Mandel”.

Nieuws over dit onderwerp

Izegem neemt eerste fietsstraten in gebruik

In Izegem zijn de eerste fietsstraten een feit. “Alle straten rond de Grote Markt zijn fietsstraten geworden naar aanleiding van de heraanleg van de Marktstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt …

Waterbus op kanaal Roeselare-Leie?

IZEGEM – Vlaams volksvertegenwoordiger en Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) wil onderzoeken of er een waterbus kan ingelegd worden op het kanaal Roeselare-Leie. Dit kan een oplossing bieden …