Eerste steen van Dac’art is een feit

Op 15 september 2017, over deze onderwerpen: Visie 2030

IZEGEM - De transformatie van de Izegemse Zuidkaai naar een nieuwe woonsite, komt nu echt wel dichterbij. De eerste steen van het woonproject Dac’art werd onder het goedkeurend oog van enkele toekomstige bewoners gelegd.

De site van het voormalige veevoederbedrijf Dacar Michiels wordt momenteel omgebouwd tot een moderne woonsite en zal plaats bieden aan 54 appartementen en zeven penthouses. PSR een dochtervennootschap van de Jan De Nul Group neemt de ontwikkeling voor zijn rekening.

“De uitstekende ligging vlakbij het stadscentrum, het jaagpad en de nabijheid van het kanaal Roeselare-Ooigem maken van

Dac’art een topproject”, legt Johan Geeroms van PSR uit.

Dac’art leunt ook aan bij Visie2030, waarmee het stadsbestuur de toekomst van Izegem wil bepalen. “Het past binnen de ambitie om het stadscentrum op termijn sterker met het water te verbinden via een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding. Die zal dan weer aantakken op de groene omgeving én de stationsbuurt.” Het ontwerp van Dac’art is van de hand van architectuurgroep B2Ai voorheen Buro II Roeselare.

Fototentoonstelling

De 54 appartementen en zeven penthouses zijn verspreid over vier tot zes bouwlagen met een ondergrondse parkeergarage, gemeenschappelijke binnentuin en gelijkvloerse fietsstallingen. De grootte van de wooneenheden met één tot drie slaapkamers varieert van 64 tot 167 vierkante meter.

De eerste steenlegging kreeg een feestelijk en kunstig kleedje met een fototentoonstelling, gemaakt op en rond de werf door fotograaf

Lucien Vandenbroucke uit Sint-Eloois-Winkel en ook een van de toekomstige bewoners.

Momenteel zijn al flink wat appartementen verkocht. Wie interesse heeft, kan elke vrijdagnamiddag of op afspraak terecht in het infokantoor aan de Zuidkaai 2. De voltooiing van de Dac’artsite is voor eind 2018 voorzien.

 

Bron: PVH - GF - Foto Wim, KW De Weekbode Izegem, 15.09.2017, p. 12

 

KW De Weekbode Izegem, 15.09.2017, p. 12

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is