Eigen fietsroute zet Izegem nog meer op de kaart als fietsvriendelijke stad

Op 22 april 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Diederik Pattyn van de N-VA stelde op de gemeenteraad van 21 april 2020 aan het schepencollege van Izegem  voor om een volwaardige fietsroute  uit te stippelen doorheen Izegem. “De route is tussen de 30 en 50 km lang en gaat zowel door het centrum, Kachtem, Emelgem als  de Bosmolens. De fietsroute toont de vele landelijke plekjes en bevat een aantal lussen langs de trekpleisters van onze stad”, aldus Pattyn. Schepen van Toerisme Lisbet Bogaert reageerde enthousiast en beloofde deze  fietsroute te onderzoeken en verder uit te werken.

 

Het is de ambitie van Izegem om deze legislatuur een pak meer inwoners op de fiets te krijgen. De stad voorziet daarom in haar beleidsplan een pak investeringen en maatregelen die het de fietser veilig, comfortabel en aantrekkelijk maken om de wagen sneller te laten staan voor de fiets.

 

Geschikt voor gezinnen en recreatieve fietsers

Om Izegem nog meer als fietsvriendelijke stad op de kaart te zetten, lanceerde raadslid Diederik Pattyn het voorstel om een aantrekkelijke fietsroute te maken doorheen de stad. “We ontwerpen een route die geschikt is voor zowel  gezinnen als de recreatieve en sportieve fietsers. De route loopt langs de verschillende grenzen van Izegem en telt een aantal lussen langs alle aantrekkelijke plaatsen in het centrum van de stad,  in Kachtem, Emelgem en in  de Bosmolens. Daarbij maakt de fietser kennis met alle trekpleisters van onze stad zoals Wallemote, Rhodesgoed,  Eperon D’or en het Blauwhuis. Op het parcours maken we gebruik van de verschillende verbeteringen en de nieuwe geplande acties rond fietsinfrastructuur in onze stad”, aldus Pattyn. “De route sluiten we ook aan op de bestaande provinciale fietsroutes waardoor er extra mogelijkheden ontstaan voor de horeca en het toerisme in Izegem”.

 

Schepen van Toerisme reageert enthousiast

Schepen van Toerisme Lisbet Bogaert reageerde enthousiast op het voorstel van haar partijgenoot. “Er zijn al een aantal fietslussen die door Izegem lopen en die ontwikkeld werden door Toerisme Leiestreek. De meeste fietsroutes lopen telkens door onze stad en  door een aantal buurgemeentes en -steden. Met de Izegemse dienst van Toerisme en met Toerisme Leiestreek zullen we nu ook  de mogelijkheden van een fietsroute onderzoeken die enkel door Izegem loopt.  Wel is het door de huidige Coronacrisis voorlopig niet mogelijk om een datum van overleg te bepalen. Verder zouden we deze fietsroute kunnen  opnemen in onze wandelbox van Izegem. In deze box van 10 wandelingen is er momenteel nog geen enkele fietsroute opgenomen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is