“Het wordt een zomer vol feest”

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Cultuur

IZEGEM - Festival Isotopia, de opvolger van Izegem Zomert en het Herfstmuziekfestival, dat vorig jaar zijn eerste editie kende, zal er voor haar tweede editie al volledig anders uitzien. Er zullen vier evenementen plaatsvinden van eind mei tot halfweg september: Dag van het Park, een film met massabarbecue, een Fin de Congé Stadstuinfestival en een Vuurspektakel op Koekenzondag.

“Festival Isotopia was vorig jaar een enorm succes”, zegt burgemeester Bert Maertens.

“We vroegen ons echter af of we met het budget dat vroeger aan Izegem Zomert en het Herfstmuziekfestival besteed werd, in de toekomst niet meerdere activiteiten, gespreid over de zomermaanden, konden organiseren. De werkgroep Isotopia, gecoördineerd door Geerwin Vandekerckhove en Rik Bruwier van De Leest, ging die uitdaging aan en pakt nu met wel vier activiteiten uit. De Izegemnaren zullen van mei tot september vier keer anders kunnen genieten van verschillende evenementen. Neem dan de andere activiteiten als het Wereldfestival, de triatlon en ‘Ip de zulle’ bij en er is vrijwel ieder weekend iets te doen in de stad. Het wordt een echt zomerfeest.”

Dag van het Park

Festival Isotopia wordt jaarlijks georganiseerd worden. “Dat betekent niet dat ieder jaar dezelfde vier evenementen zullen plaatsvinden”, voegt Geerwin Vandekerckhove eraan toe. “Dat zal ieder jaar geëvalueerd worden.”

“Dit jaar begint Festival Istopia op 28 mei met de dag van het Park in het nog maar net voor het publiek opengesteld Kasteel Blauwhuis”, vervolgt voorzitter Bart Dewitte van de werkgroep. “Vanaf 10 uur is er aan de voorkant de jaarlijkse Plantenbeurs van de Vaste Plantenvereniging in plaats van op Wallemote vroeger. In de rest van het domein worden er van 11.30 uur tot 18 uur allerlei concerten georganiseerd met Izegemse harmonieën en fanfares. We zorgen voor een kiosk uit 1924. Daarnaast speelt ‘Die Verdammte Spielerei’ en zijn er straattheater en kinderactiviteiten. Alles in een soort Engelse fancyfairstijl.”

Massabarbecue

Donderdag 6 juli is er dan de film- en massabarbecue onder de centrale brug. “Tussen 18 en 21 uur kan iedereen zijn eigen vlees grillen op grote barbecues. Gedurende de volledige avond worden er een viertal wereldfilms, waaronder een ‘late nightfilm’ op een groot scherm geprojecteerd.”

Fin de Congé

Op 26 augustus is er op en in de omgeving van het kerkplein het Fin de Congé- en Stadstuinfestival. “Met The Skyblasters, jazz met Marianne Standaert, Anne Wolf en Nathalie Loisier op het podium op het Kerkplein. In de tuin van de dekenij kan je luisteren naar een klassiek koor en klassieke muziek. Daarnaast is er nog straattheater, goochelaars, illusionisten en waarschijnlijk ook enkele garageconcerten.”

Op Koekenzondag van Izegem kermis is er het Vuurspektakel. “Geen gewoon vuurwerk maar een spektakel met live band, trapeze-artiesten … aan de rand van het kanaal om de zomer af te sluiten.” Alle festivalactiviteiten zijn gratis toegankelijk. “Kleinschalige activiteiten die voor heel wat gezelligheid in Izegem zullen zorgen”, besluit Geerwin Vandekerckhove. 

Info: www.isotopiafestival.be

 

Bron: IB - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 21.04.2017, p. 19

 

KW De Weekbode Izegem, 21.04.2017, p. 19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is