Jong N-VA minder parkeerdruk aan zwembad

Op 17 augustus 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

IZEGEM - Tijdens de warme zomerdagen is het Izegems zwembad De Krekel een druk bezochte plaats. Maar meer zwemmers betekent ook meer geparkeerde auto's in de omliggende straten. Jong N-VA wil daar verandering in brengen.

“Door het succes van ons zwembad is de parkeerdruk in de omliggende straten vaak heel hoog”, aldus N-VA-jongerenvoorzitter Bart Supply. “Voor de bezoekers van het zwembad en de buurtbewoners is het vaak een hele opdracht om nog een parkeerplaatsje te vinden. Rond het zwembad zijn er heel wat parkeermogelijkheden op minder dan 5 minuten wandelafstand, helaas zijn deze plaatsen vaak minder bekend bij de bezoeker van het zwembad.” De Izegemse jongeren bedachten daarom het plan voor een nieuwe aanduiding van deze parkeerplaatsen. “We willen de auto's van de overvolle parking in de Heilig Hartstraat graag de weg tonen naar de parking van De Leest”, aldus Bart Supply. “Die parking heeft een capaciteit van 250 parkeerplaatsen en ligt op minder dan 5 minuten wandelafstand van het zwembad. Gemeenteraadslid Dieter Vanthournout sluit zich hierbij aan en benadrukt dat de bezoekers zelfs via een autovrij traject tot aan het zwembad geraken.

Met de fiets

“Door het knippen van de Krekelstraat hoeft de bezoeker helemaal geen weg te kruisen of over te steken” Verder pleiten de jongeren ook voor een sensibiliseringscampagne die de Izgemnaar moet overtuigen om met de fiets tot het zwembad te komen. “Aan het zwembad is zijn er verschillende fietsparkings.” Verder wil Jong N-VA het stadsbestuur ook oproepen om een verdere digitalisering van het zwembad te onderzoeken. “Met de jongeren zijn we ervan overtuigd dat er heel wat nieuwe oplossingen zijn om de lange wachttijden tijdens de zomer terug te dringen, hierbij denken we onder andere aan ticketpalen of een online webshop waar toegangstickets aangekocht kunnen worden”, aldus de jongeren.

 

Bron: fmr, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 17.08.2016, p. 4

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 17.08.2016, p. 4

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is